Zalm bakken

Zalm bakken is erg lekker, gezond en heel eenvoudig te doen. Er zijn in feite 3 manieren om heerlijke zalm te bakken.

Zalm bakken in de pan
Zalm bakken in de oven
Zalm bakken door te grillen

Zalm bakken in de oven

laat de pan op het vuur goed heet worden
smeer de zalm in met wat olie
leg de zalm in de pan. Als de huid er nog aan zit, leg dan deze kant naar beneden. De huid beschermt de zalm en zorgt voor een lekkere smaak
draai het vuur nu lager, tot ongeveer half hoog
als de huid enigszins bruin is, draai de zalm om. draai het vuur nu nog lager, tot de laagste stand
laat deze kant van de  zalm nog ongeveer 1 tot 2 minuten zachtjes bakken en de zalm is eigenlijk al klaar!


Zalm bakken in de oven

Vet een ovenschaal dun in met wat boter of olie. 
Verwarm de oven voor op 200C. Leg de zalm in het midden van de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten. Bestrooi de zalm met wat peper en zout of naar eigen smaak met wat viskruiden. 
De zalm is klaar en gaar al deze mooi roze is en gemakkelijk uit elkaar te halen valt. 


Zalm bakken door te grillen

Grillpan goed heet laten worden. Smeer de zalm in met wat peper, zout en/of kruiden en olie.
Als de pan goed heet is, de zalm in de pan leggen en als het sist gaat het goed. Twee minuutjes de zalm stil laten liggen. Niet schudden of bewegen.  De vis krijgt zo een mooie grillstreep. Na twee minuten omdraaien en aan de buitenkant zal te zien zijn dat de vis aan de onderkant aan het verkleuren is. De vis omdraaien en nog één minuut op de andere kant bakken en uw zalm is klaar!