Kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw is een zeer veelzijdige vissoort en kent vele toepassingen. Er is ook geen vissoort te noemen waar naast de filets of de moten zoveel producten van worden gemaakt.
De tongen worden gebakken en in Noorwegen als lekkernij gegeten, de koppen worden gespiest en gedroogd en staan in Afrika op het menu, van de eitjes wordt een pasta gemaakt, de lever zorgt voor levertraan, de ingewanden wordt tot diervoedsel of meststof verwerkt. Van oudsher kennen we nog de gedroogde stokvis of klipvis die vroeger veel gegeten werd. 
Tegenwoordig eten we kabeljauw vaak gebakken of in een ovenschotel. 

Gewoon vers uit de pan eet uw visboer de kabeljauw ook het liefst maar hieronder een recept van nog zo'n favoriet recept die de visboer thuis ook graag eet:

Benodigdheden voor 4 personen:
600 gram Kabeljauwfilet
2 eetlepels Franse mosterd of andere kruiden naar smaak
peper en zout
olie om in te vetten
8 plakjes ontbijt of katenspek"

ovenschaal

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 200C. 
De visfilets bestrijken met de mosterd, peper en zout.
Rol de visfilets in de spek en maak er vier pakketjes van.
De visfiletspakketjes in de ingevette schaal leggen en dan in de oven zetten.
Na ongeveer 15 tot 20 minuten is de vis gaar.
Serveer met gebakken aardappelen en een frisse salade.