Gerookte Zalm

Zalm

Naast de verse zalm die we kunnen bakken of grillen, kennen we ook de gerookte zalm.
Net als bij makreel kennen we diverse manieren van roken van zalm. Warm en koud roken.
Warm roken gebeurt in een warme rookruimte en de vis wordt dan als het ware gestoomd. Dit geeft een zachte structuur aan de vis en de vis wordt meestal verkocht in moten of grote filets. 
Bij koud roken wordt de vis gaar door het zout en niet door de temperatuur. Dat maakt dat de vis steviger wordt van structuur en een meer rauwe smaak heeft. Daarom wordt de zalm in dunne plakjes gesneden en combineert erg goed met dille, roomkaas en yoghurt. 

Zalm kunnen we op verschillende manieren eten, maar vaak wordt gerookte zalm gebruikt op de boterham, in wraps of in een salade. Warm gegeten in de pasta is ook verrukkelijk. 

In onze viswinkel wordt zalm veelal aangeboden in filet vorm. Wij verkopen het liefst de wilde zalm. Deze is iets zachter van structuur en heeft een wat minder rauwe smaak. De filets worden ook iets dikker gesneden. Wilde zalm kenmerkt zich door een mooie dieprode kleur.
Daarnaast verkopen we ook zalmsnippers. Heerlijk op een broodje maar ook door de pasta in plaats van spekjes of gehakt.